2006-07-20
Äggsallad är inte så enkelt som många tror
Lejonet & Björnen säljer glass med texten "INGA KONSTIGHETER. BARA GLASS" vilket har uppmärksammats i bloggosfären. Det påminner mig om en smörgås som British Airways serverade mig på flyget över Atlanten. Det var en smörgås med äggsallad, med följande innehållsförteckning:
Black pepper batch roll (42%) (wheat flour, water, soft roll concentrate (dextrose, hydrogenated palm oil, emulsifiers: E471 , E472e, wheat flour, maltodextrin, flour treatment agent: E3OO), yeast, sugar, black pepper, salt), hard boiled egg (29%) (contains acidity regulators: E33O, E331), tomatoes (11%), iceberg lettuce (7%), mayonnaise (7%) (rapeseed oil, pasteurised whole egg, non-brewed condiment (water, acetic acid), water, sugar, salt, mustard flour, stabilisers: E412, E415, E41O), flora light low fat spread (3%) (water, sunflower oil, rapeseed oil, modified tapioca ararch, salt, buttermilk, emulsifiers: E471, E322, preservative: E2O2, acidity regulator: E33O, vitamin E, vitamin B6, flavouring, colour: E16Oa, folic acid, vitamins A, D and B12)
Imponerande!
Listan på tillsatser med E-nummer blir ganska lång:
E16Oa, E2O2, E3OO, E322, E33O, E331, E41O, E412, E415, E471, E472e
Inte ens de hårdkokta äggen var bara hårdkokta ägg, de innehöll ju även surhetsreglerande ämnen (E33O och E331).
Fast jag tar hellre en löjligt lång lista över ingredienserna än ingen förteckning alls, för då blir det ju iallafall uppenbart absurt. Men när man sitter på ett flygplan kan man inte välja att köpa en annan smörgås, det är bara att tugga och svälja...
Hur det smakade? Okej. Jag läste innehållsförteckning först efteråt.
Black pepper batch roll (42%) (wheat flour, water, soft roll concentrate (dextrose, hydrogenated palm oil, emulsifiers: E471 , E472e, wheat flour, maltodextrin, flour treatment agent: E3OO), yeast, sugar, black pepper, salt), hard boiled egg (29%) (contains acidity regulators: E33O, E331), tomatoes (11%), iceberg lettuce (7%), mayonnaise (7%) (rapeseed oil, pasteurised whole egg, non-brewed condiment (water, acetic acid), water, sugar, salt, mustard flour, stabilisers: E412, E415, E41O), flora light low fat spread (3%) (water, sunflower oil, rapeseed oil, modified tapioca ararch, salt, buttermilk, emulsifiers: E471, E322, preservative: E2O2, acidity regulator: E33O, vitamin E, vitamin B6, flavouring, colour: E16Oa, folic acid, vitamins A, D and B12)
Imponerande!
Listan på tillsatser med E-nummer blir ganska lång:
E16Oa, E2O2, E3OO, E322, E33O, E331, E41O, E412, E415, E471, E472e
Inte ens de hårdkokta äggen var bara hårdkokta ägg, de innehöll ju även surhetsreglerande ämnen (E33O och E331).
Fast jag tar hellre en löjligt lång lista över ingredienserna än ingen förteckning alls, för då blir det ju iallafall uppenbart absurt. Men när man sitter på ett flygplan kan man inte välja att köpa en annan smörgås, det är bara att tugga och svälja...
Hur det smakade? Okej. Jag läste innehållsförteckning först efteråt.