2007-11-21
En ny pastarätt
Peter vann tennisen igen, ikväll med siffrorna 8-4. Vi struntar i set och räknar bara gemen.
Nu har det hänt igen! Jag har bjudit någon på middag hemma hos mig. Nu var det L:s bror J. som var gästen. Jag trodde att jag skulle laga en ortolana, men det blev något annat. Så här gjorde jag:
"Ortolana strana"
4 portioner
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 1/2 gul lök, hackade
1/2 zucchini, ganska fint hackad
1/2 aubergine, hackad (större bitar än zucchinin)
1 gul paprika, hackad i bitar
1 burk (400 g) med skalade hela tomater, som delats i bitar. Häll av en del av spadet.
1 dl olivolja
1 förpackning med "små mozzarellabollar"
Lite färsk basilika
Salt och peppar
Värm olivoljan i en stor stekpanna. Fräs vitlöken en kort stund och lägg sedan i den hackade gula löken. Fräs en stund tills löken blir genomskinlig. Blanda sedan ner zucchini och paprika. Fortsätt röra. Efter ytterligare någon minut, rör ner auberginen. Rör om och stek vidare. Rör sedan ner tomaterna med en del av spadet. Rör ut och fortsätt fräsa. Försök se till att blandningen är lagom fuktig, lägg på ett lock om nödvändigt. Krydda med salt och peppar. När allt är genomstekt, lägg i mozzarellan och låt den precis lösas upp. Strö över några blad färsk basilika. Servera tillsammans med al dente-kokt fusilli.
Nu har det hänt igen! Jag har bjudit någon på middag hemma hos mig. Nu var det L:s bror J. som var gästen. Jag trodde att jag skulle laga en ortolana, men det blev något annat. Så här gjorde jag:
"Ortolana strana"
4 portioner
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 1/2 gul lök, hackade
1/2 zucchini, ganska fint hackad
1/2 aubergine, hackad (större bitar än zucchinin)
1 gul paprika, hackad i bitar
1 burk (400 g) med skalade hela tomater, som delats i bitar. Häll av en del av spadet.
1 dl olivolja
1 förpackning med "små mozzarellabollar"
Lite färsk basilika
Salt och peppar
Värm olivoljan i en stor stekpanna. Fräs vitlöken en kort stund och lägg sedan i den hackade gula löken. Fräs en stund tills löken blir genomskinlig. Blanda sedan ner zucchini och paprika. Fortsätt röra. Efter ytterligare någon minut, rör ner auberginen. Rör om och stek vidare. Rör sedan ner tomaterna med en del av spadet. Rör ut och fortsätt fräsa. Försök se till att blandningen är lagom fuktig, lägg på ett lock om nödvändigt. Krydda med salt och peppar. När allt är genomstekt, lägg i mozzarellan och låt den precis lösas upp. Strö över några blad färsk basilika. Servera tillsammans med al dente-kokt fusilli.