2007-01-28
Lady och Lufsen-lek för vegetarianer
L. behövde plugga idag också, så jag fick en söndag på egen hand. Det blev till att promenera till Café Edenborg i Gamla Stan, där jag läste ut Orhan Pamuks Den svarta boken -- sällan har jag läst en mer postmodernistisk roman! Som komplement till romanen hade jag en karta över Istanbul, fast jag har insett att det är roligare att se stan från ovan med Google Maps. Det blir mer och mer nödvändigt att resa till Istanbul för att se stan med egna ögon.
Boken var bra, bättre än Snö, men eftersom jag läst lite av och till i boken sedan jul så kändes det ganska skönt att ha läst ut den. (Med riktigt bra böcker brukar jag vara besviken när boken är slut.) Café Edenborg var för övrigt fyllt med MacBook-användare. De har ju ett fritt trådlöst nät i lokalen, ett Mecka för Mac:ar helt enkelt.
På vägen hem slank jag in på Il caffè och träffade Peter en stund innan han försvann igen. Där var det Windowsmaskiner som regerade (de har också trådlöst nät), fast personalen pratade hela tiden om olika Mac-modeller. Så mycket faktiskt att jag tröttnade, slog ihop min Corto Maltese och gick hem.
Trots att jag är förkyld bestämde jag mig för att laga mat. Det hade jag dock inte mycket för, det smakade nästan ingenting, men när jag inte är förkyld brukar jag tycka den här rätten är ganska god. Japp, det är dags för mitt andra recept!
Spaghetti med "vegetariska frikadeller" (brysselkål) [1 portion]
ca 15 brysselkål
1 gul lök
3 msk olivolja
salt och peppar
parmesanost
Koka upp en stor kastrull full med vatten på spisen, till spaghettikokningen. Skala och skiva löken. Ansa brysselkålen. Lägg 3 msk olivolja i en varm stekpanna. Stek löken tills den mjuknar, lägg sedan i brysselkålen. Salta och peppra efter smak. Stek tills brysselkålen är mjuka och fått lite färg, fyll på med vatten om det kokar torrt.
Se till att koka spaghettin al dente och riv lite parmesanost över tallriken vid servering. Sådär, nu kan även vegetarianer leka Lady och Lufsen!
Boken var bra, bättre än Snö, men eftersom jag läst lite av och till i boken sedan jul så kändes det ganska skönt att ha läst ut den. (Med riktigt bra böcker brukar jag vara besviken när boken är slut.) Café Edenborg var för övrigt fyllt med MacBook-användare. De har ju ett fritt trådlöst nät i lokalen, ett Mecka för Mac:ar helt enkelt.
På vägen hem slank jag in på Il caffè och träffade Peter en stund innan han försvann igen. Där var det Windowsmaskiner som regerade (de har också trådlöst nät), fast personalen pratade hela tiden om olika Mac-modeller. Så mycket faktiskt att jag tröttnade, slog ihop min Corto Maltese och gick hem.
Trots att jag är förkyld bestämde jag mig för att laga mat. Det hade jag dock inte mycket för, det smakade nästan ingenting, men när jag inte är förkyld brukar jag tycka den här rätten är ganska god. Japp, det är dags för mitt andra recept!
Spaghetti med "vegetariska frikadeller" (brysselkål) [1 portion]
ca 15 brysselkål
1 gul lök
3 msk olivolja
salt och peppar
parmesanost
Koka upp en stor kastrull full med vatten på spisen, till spaghettikokningen. Skala och skiva löken. Ansa brysselkålen. Lägg 3 msk olivolja i en varm stekpanna. Stek löken tills den mjuknar, lägg sedan i brysselkålen. Salta och peppra efter smak. Stek tills brysselkålen är mjuka och fått lite färg, fyll på med vatten om det kokar torrt.
Se till att koka spaghettin al dente och riv lite parmesanost över tallriken vid servering. Sådär, nu kan även vegetarianer leka Lady och Lufsen!
Etiketter: Corto Maltese, Disney, Mac, mat, recept