2007-10-07
Pajkastning ikväll
Pajer i stora lass i köket idag! Förutom purjolökspajen som blir riktigt bra provade jag att baka en annan paj. Så här ser receptet ut.
Paj med broccoli, paprika och charlottenlök
(Till 3 pajer, cirka 18 cm i diameter)
3 färdiga pajskal, frysta
9 charlottenlökar
1 broccoli
1 röd paprika (smal)
2 ägg
1,5 dl mjölk
salt, peppar
Skala charlottenlökarna och dela dem om de är stora. Koka i lite vatten så att de mjuknar. Ansa broccolin och dela i några centimeter stora buketter. Koka i lite vatten tills de blir mjuka men har kvar lite motstånd. Dela paprikan i 3-4 cm stora bitar. Vispa äggen med en gaffel så att de blandas, häll sedan i mjölken och salt och peppar. Placera grönsakerna i pajskalen och häll sedan på äggstanningen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad.
Hur de smakar? Ingen aning tyvärr, vi åt purjulökspaj ikväll. Men imorgon får jag veta eftersom det blir min matsäck till jobbet.
Paj med broccoli, paprika och charlottenlök
(Till 3 pajer, cirka 18 cm i diameter)
3 färdiga pajskal, frysta
9 charlottenlökar
1 broccoli
1 röd paprika (smal)
2 ägg
1,5 dl mjölk
salt, peppar
Skala charlottenlökarna och dela dem om de är stora. Koka i lite vatten så att de mjuknar. Ansa broccolin och dela i några centimeter stora buketter. Koka i lite vatten tills de blir mjuka men har kvar lite motstånd. Dela paprikan i 3-4 cm stora bitar. Vispa äggen med en gaffel så att de blandas, häll sedan i mjölken och salt och peppar. Placera grönsakerna i pajskalen och häll sedan på äggstanningen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad.
Hur de smakar? Ingen aning tyvärr, vi åt purjulökspaj ikväll. Men imorgon får jag veta eftersom det blir min matsäck till jobbet.