2008-03-29
Be en bön för bönan
Äter jag för lite bönor? Jag har iallafall bestämt mig för att försöka laga lite fler rätter med bönor och här är ett första försök, en bönsallad.
Bönsallad med majs och paprika
1 burk kidneybönor, avsköljda
1 burk majs
1 näve ruccola
1 röd paprika, fint hackad
1 röd chilifrukt, fint hackad
Lite alfalfagroddar
1 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
saften från en halv lime
salt, peppar
Det här räcker till två personer, eller fler om man äter annat till. Nästa gång kanske jag lägger till lite fint skivad rödlök, om jag har någon hemma.
Bönsallad, tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, ruccolasallad
och hembakat bröd (tack mamma och pappa!) med alfalfagroddar.
och hembakat bröd (tack mamma och pappa!) med alfalfagroddar.
Bönsallad med majs och paprika
1 burk kidneybönor, avsköljda
1 burk majs
1 näve ruccola
1 röd paprika, fint hackad
1 röd chilifrukt, fint hackad
Lite alfalfagroddar
1 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
saften från en halv lime
salt, peppar
Det här räcker till två personer, eller fler om man äter annat till. Nästa gång kanske jag lägger till lite fint skivad rödlök, om jag har någon hemma.