2007-03-12
Het böngryta
Dags för ytterligare ett recept.
Het böngryta med paprika och lök
Det här är en enkel böngryta jag börjat experimentera med, i syfta att lära mig använda mer bönor.
1 gul lök
2 paprikor, en grön och en röd
1 grön chili
1 burk kokta kidneybönor
1 burk konserverade tomater
salt, peppar
4 msk matolja
Hacka chilin fint och löken grovt. Stek i matoljan i en gryta tills löken blivit genomskinlig. Skär paprikan i centimeterstora bitar och låt dessa fräsa tillsammans med det andra i några minuter, tills det mjuknat en del.
Öppna en konserv med t.ex. plommontomater. Häll innehållet i grytan. Fyll konserven till hälften med vatten och häll på det också. Öppna en konserv med kidneybönor och skölj dem under rinnande vatten. Häll dem i grytan.
Krydda med salt och peppar och låt koka i några minuter. Rör om i grytan så att eventuella hela tomater delas i mindre bitar. Komplettera kryddningen med t.ex. lite spiskummin eller andra kryddor. Servera med lite bröd.
Het böngryta med paprika och lök
Det här är en enkel böngryta jag börjat experimentera med, i syfta att lära mig använda mer bönor.
1 gul lök
2 paprikor, en grön och en röd
1 grön chili
1 burk kokta kidneybönor
1 burk konserverade tomater
salt, peppar
4 msk matolja
Hacka chilin fint och löken grovt. Stek i matoljan i en gryta tills löken blivit genomskinlig. Skär paprikan i centimeterstora bitar och låt dessa fräsa tillsammans med det andra i några minuter, tills det mjuknat en del.
Öppna en konserv med t.ex. plommontomater. Häll innehållet i grytan. Fyll konserven till hälften med vatten och häll på det också. Öppna en konserv med kidneybönor och skölj dem under rinnande vatten. Häll dem i grytan.
Krydda med salt och peppar och låt koka i några minuter. Rör om i grytan så att eventuella hela tomater delas i mindre bitar. Komplettera kryddningen med t.ex. lite spiskummin eller andra kryddor. Servera med lite bröd.