2007-09-23
Nytt recept, ingen revolution
Nu har vi sett de nya Vurmalokalerna på Söder! L. och jag passerade Bergsundstrand idag på vår promenad och vi kan berätta att det är Café Angelique, som låg en stenkast från Copacabana, som har slagit igen och håller på att renoveras. Fint läge med andra ord.
Eftersom jag lagade något nytt idag så tänkte jag dela med mig av receptet. Det är en egen komposition som blev OK, men jag tror den kan bli bättre med lite träning. Desto viktigare att dokumentera hur jag lagade det idag.
Kikärtsgryta med klyftpotatis
Ett litet blomkålshuvud, delat i små buketter
Två stora tomater, finhackade
En gul lök, grovhackad
En burk kokta kikärtor, sköljda
En röd paprika, rensad och skuren i halvstora bitar
10-15 potatisar, skalade och skurna i klyftor
Salt, peppar
2 tsk spiskummin
1/2 röd chili, finhackad
1 dl rapsolja
Någon matsked med rosmarin plockade från kvisten
Häll 1/2 dl. rapsolja i en gryta och stek löken och chilin tills dess att den blivit mjuk. Blanda ner 2 tsk spiskummin. Lägg ner blomkålen i grytan och fräs några minuter. Lägg sedan till paprikan, kikärtor och tomater. Om det blir för torrt: lägg till vatten. Salta och peppra. Låt koka tills grönsakerna är mjuka -- låt de inte bli för mjuka.
Strö ut potatisen på en ugnsform och häll över 1/2 dl rapsolja. Blanda ner rosmarinbladen. Sätt in i ugnen i 225 grader i omkring 30 minuter.
Servera med en sallad.
Eftersom jag lagade något nytt idag så tänkte jag dela med mig av receptet. Det är en egen komposition som blev OK, men jag tror den kan bli bättre med lite träning. Desto viktigare att dokumentera hur jag lagade det idag.
Kikärtsgryta med klyftpotatis
Ett litet blomkålshuvud, delat i små buketter
Två stora tomater, finhackade
En gul lök, grovhackad
En burk kokta kikärtor, sköljda
En röd paprika, rensad och skuren i halvstora bitar
10-15 potatisar, skalade och skurna i klyftor
Salt, peppar
2 tsk spiskummin
1/2 röd chili, finhackad
1 dl rapsolja
Någon matsked med rosmarin plockade från kvisten
Häll 1/2 dl. rapsolja i en gryta och stek löken och chilin tills dess att den blivit mjuk. Blanda ner 2 tsk spiskummin. Lägg ner blomkålen i grytan och fräs några minuter. Lägg sedan till paprikan, kikärtor och tomater. Om det blir för torrt: lägg till vatten. Salta och peppra. Låt koka tills grönsakerna är mjuka -- låt de inte bli för mjuka.
Strö ut potatisen på en ugnsform och häll över 1/2 dl rapsolja. Blanda ner rosmarinbladen. Sätt in i ugnen i 225 grader i omkring 30 minuter.
Servera med en sallad.
Etiketter: Hornstull, mat, recept, Vurma