2008-03-16

 

En spade är inte alltid en spade

Det kom ett oväntat snabbt svar från Va'gott, redan på lördag förmiddag:
Det stämmer att våra maränger är fria från hönsägg. Istället används så kallad mjölkäggvita (skummjölkspulver eller mjölkprotein). Från början gjorde bageriet marängerna med hönsäggvita men kvaliteten blev så ojämn, olika stora, porösa mm, så man tillförde mjölkäggvitan. Men senare beslutade man att bara ha mjölkäggvitan, och så har den bakats de senaste 10-15 åren i alla fall. Detta innebär att de som är allergiska mot ägg kan äta våra maränger men dock inte de som inte tål mjölkprodukter.
Så bra. Om det är lättare att göra apelsinmarmelad på äpple så kan man alltså göra det och fortsätta att kalla det apelsinmarmelad? Dessutom kan ju de som är allergiska mot apelsiner äntligen få äta apelsinmarmelad!

Etiketter: , , ,


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?