2008-07-02
Rutiner i Hongkong
Nu har jag varit här i Hongkong så länge att jag hunnit få lite rutiner. Min mobiltelefon ringer och väcker mig kl. 06.45, vilket känns ganska jobbigt. Varje gång det händer tänker jag på att klockan i Sverige är 00.45 och det gör inte saken lättare. En halvtimme senare är jag nere och äter frukost på hotellet. Rostat bröd, bagel, kaffe, juice och kanske ett ägg eller lite fruktsallad. Kvart över åtta har jag borstat tänderna och packat väskan och står nere i lobbyn och väntar på P. Jag väntar utanför hotellet, trots att det är varmt så att man baxnar. Vi går sedan direkt till kontoret, som ligger bara två minuter härifrån. På vägen dit går vi under ett märkligt träd med stora blöta frukter i. Varje gång vi passerar där faller det någon frukt någonstans, men vi har inte fått någon på oss än. Vi tar hissen upp till våning 37 och brukar vara först på plats, men de andra brukar inte dröja länge.
Sedan är det jobb fram tills lunch vid tolvtiden. Lunchen har inte riktigt blivit rutin, vi har ätit på olika ställen och i olika konstellationer varje gång, men vi går direkt tillbaka till kontoret när vi ätit upp. Där tar jag en kopp svagt kaffe innan vi börjar med eftermiddagspasset. Ibland pågår eftermiddagspasset ändå till klockan 19 (igår), ibland slutar vi så tidigt som 16.30 (idag). Tillsammans med P. går jag tillbaka till hotellet, lämnar datorn på rummet och vi ses snart nere i lobbyn igen. Var vi äter middag varierar från kväll till kväll, men vi äter varje kväll och därefter tar vi en öl eller två på någon bar. Sedan bär det hemåt mot hotellet, kanske efter en promenad, eller att jag tagit en egen promenad med kameran. Uppe på hotellrummet laddar jag upp bilderna från kameran till datorn och sitter och läser mejl och bloggar till halv ett eller klockan ett. Det sista jag gör varje dag, och det har blivit en tung rutin, är att jag går och lägger mig. Sömn, och sedan börjar en ny dag.
Idag åkte vi upp till The Peak och tittade på den fantastiska utsikten över Hongkong. Själva färden upp dit var också spektakulär, med en väldigt brant bergbana. Uppe på The Peak fotograferade jag så klart, men vi åt också middag på Burger King (jo, faktiskt) och tog en kaffe på ett kafé med otrolig utsikt.
Hem till hotellet åkte vi dubbeldäckad spårvagn. Resan kostade $2, det vill säga motsvarande 1,60 kr -- som hittat!
En typisk promenadgata för mig för närvarande. Man ser en del
kul skyltar här, som "Honest Pharmacy" och "Kung Fu Suppliers Inc".
Sedan är det jobb fram tills lunch vid tolvtiden. Lunchen har inte riktigt blivit rutin, vi har ätit på olika ställen och i olika konstellationer varje gång, men vi går direkt tillbaka till kontoret när vi ätit upp. Där tar jag en kopp svagt kaffe innan vi börjar med eftermiddagspasset. Ibland pågår eftermiddagspasset ändå till klockan 19 (igår), ibland slutar vi så tidigt som 16.30 (idag). Tillsammans med P. går jag tillbaka till hotellet, lämnar datorn på rummet och vi ses snart nere i lobbyn igen. Var vi äter middag varierar från kväll till kväll, men vi äter varje kväll och därefter tar vi en öl eller två på någon bar. Sedan bär det hemåt mot hotellet, kanske efter en promenad, eller att jag tagit en egen promenad med kameran. Uppe på hotellrummet laddar jag upp bilderna från kameran till datorn och sitter och läser mejl och bloggar till halv ett eller klockan ett. Det sista jag gör varje dag, och det har blivit en tung rutin, är att jag går och lägger mig. Sömn, och sedan börjar en ny dag.
Idag åkte vi upp till The Peak och tittade på den fantastiska utsikten över Hongkong. Själva färden upp dit var också spektakulär, med en väldigt brant bergbana. Uppe på The Peak fotograferade jag så klart, men vi åt också middag på Burger King (jo, faktiskt) och tog en kaffe på ett kafé med otrolig utsikt.
Hem till hotellet åkte vi dubbeldäckad spårvagn. Resan kostade $2, det vill säga motsvarande 1,60 kr -- som hittat!
En strategi när man äter här, om man inte är vegetarian,
är att inte fråga vad det är för något man äter. Men om man
ser det här utanför restaurangen tror jag det är svårt
att inte fundera på vad som ligger på tallriken. Vet någon vad det är?!
är att inte fråga vad det är för något man äter. Men om man
ser det här utanför restaurangen tror jag det är svårt
att inte fundera på vad som ligger på tallriken. Vet någon vad det är?!
En typisk promenadgata för mig för närvarande. Man ser en del
kul skyltar här, som "Honest Pharmacy" och "Kung Fu Suppliers Inc".
Etiketter: Hongkong, kontor, mat, rutiner